Det Norske Veritas donates rescue vessel to Redningsselskapet

Posted on Jun 24, 2014 | Comments Off on Det Norske Veritas donates rescue vessel to Redningsselskapet

Til rungende applaus fra de mange fremmøtte og med salutt fra Ålesund Veterankorps kunne Redningsselskapet 23. juni takke Stiftelsen Det Norske Veritas for den nye redningsskøyta. Tidenes kanskje yngste gudmor, 7 år gamle Adriana Emilie Langøy, feiret både egen bursdag og dåp av den nye skøyta som skal bære navnet ”Det Norske Veritas ll”. Som barnebarn av styreformann i DNV GL Leif-Arne Langøy hadde hun gledet seg stort til den ærefulle oppgaven.

Redningsskøyta er en gave til Redningsselskapet i forbindelse med Stiftelsen Det Norske Veritas sitt 150-års jubileum.

– Vi takker Det Norske Veritas for gaven som fullfinansierer redningsskøyta, sa president Nicolai Jarlsby i Redningsselskapet. Han la til at dette er den andre redningsskøyta som Veritas donerer. For 11 år siden ga de midler til RS ”Det Norske Veritas”, og de har i mange år vært en viktig samarbeidspartner ikke minst i forbindelse med sertifisering og klassing av fartøy.

RS DNV II Gudmor 480x320 _tcm155-606997 (2)

Opptatt av sjøsikkerhet

For Stiftelsen Det Norske Veritas var dåpen en del av jubileumsfeiringen til selskapet.

– Det Norske Veritas og Redningsselskapet er opptatt av sjøsikkerhet. Å sikre liv og verdier er vår overordnede målsetting. I forbindelse med at Det Norske Veritas feirer sitt 150 års jubileum synes vi det er hyggelig å kunne gi Redningsselskapet denne støtten. Den nye redningsskøyta vil gjøre Redningsselskapet enda bedre rustet til å bedre sikkerheten for folk som ferdes på sjøen, sier konsernsjef Henrik O. Madsen i Det Norske Veritas.

Første gang i historien

Det er historisk at Redningsselskapet får en redningsskøyte med stasjonering i indre havn i Ålesund, bemannet av frivillige i Sjøredningskorpset Sunnmøre. Skøyta vil øke beredskapen betraktelig, ikke minst i de lange fjordene rundt Ålesund. Den blir et viktig supplement til andre fartøy i området.

Interessen for å bli med har vært stor, over 40 personer er nå en del av sjøredningskorpset Sunnmøre. Frem til september vil disse få en intensiv og grundig opplæring slik at de er kvalifisert til å bemanne skøyta.

RS ”Det Norske Veritas ll” er bygget hos Swede Ship Marine AB.

– Det er en avansert og godt utstyrt skøyte spesielt tilpasset operativ frivillig besetning. Vi er svært fornøyd med kvaliteten på fartøyet, sier maritim direktør Odd Arne Haueng i Redningsselskapet.

RS DNV II ved kai 480x320 _tcm155-606999

(Fotografier: Redningsselskapet)